Validatieonderzoek Asbest

Validatieonderzoek op het gebied van asbest houdt in dat er onderzoek wordt gedaan naar de blootstelling aan inadembare asbestvezels tijdens werkzaamheden met asbest of asbesthoudend materiaal. Het doel van dit onderzoek is om de risicoklasse van specifieke asbestverwijderingswerkzaamheden vast te stellen volgens de SCi-547, SCi-548 of een methode die vergelijkbare resultaten en zekerheid biedt.
Home » Diensten » Innovation » Validatieonderzoek Asbest

Waarom is validatieonderzoek belangrijk?

Het uitvoeren van validatieonderzoek is essentieel voor bedrijven die werken met asbest. Door middel van dit onderzoek kan worden bepaald hoeveel inadembare asbestvezels er vrijkomen tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden. Op basis hiervan kan de risicoklasse worden bepaald, wat belangrijk is voor het nemen van beschermende maatregelen en het waarborgen van een veilige werkomgeving voor personeel en omwonenden.

Welke methoden kunnen worden gebruikt bij validatieonderzoek Asbest?

Bij validatieonderzoeken kunnen verschillende methoden worden toegepast om de blootstelling aan inadembare asbestvezels te meten. De meest voorkomende methode is conformiteitstoetsing volgens SCi-547 of SCi-548. Deze normen geven richtlijnen voor het monsternameprotocol, analysemethodes en interpretatieschema’s.

Daarnaast kan ook gebruik worden gemaakt van andere erkende meetmethodes die vergelijkbare resultaten en zekerheid bieden. Het is belangrijk dat het validatieonderzoek wordt uitgevoerd of goedgekeurd door een arbeidshygiënist, zoals voorgeschreven in het processchema asbest.

Hoe helpt IRIS Projects bij validatieonderzoek Asbest?

Bij IRIS Projects hebben we ruime ervaring met het uitvoeren van validatieonderzoeken op het gebied van asbest. Onze gespecialiseerde arbeidshygiënisten kunnen u helpen de juiste meetmethodes toe te passen en de risicoklasse voor uw specifieke asbestverwijderingswerkzaamheden vast te stellen.

We werken volgens de geldende normen en richtlijnen, inclusief SCi-547, SCi-548 en andere erkende methodes die vergelijkbare resultaten opleveren. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat ons validatieonderzoek voldoet aan alle vereisten voor een veilige werkomgeving.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over onze diensten op het gebied van validatieonderzoek? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina, waar u ook ons telefoonnummer vindt om direct telefonisch contact op te nemen. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen te werken aan een veilige werkomgeving voor uw bedrijf en personeel.

Andere services voor jou!

Op basis van wat je nu bekijkt, verwachten wij dat je de volgende berichten ook interessant zult vinden.