Risico Inventarisatie en – Evaluatie (RI&E) en Plan van Aanpak (PvA)

Breng alle risico's binnen uw bedrijf in kaart zodat u deze kunt aanpakken. Het bevordert ook de veiligheid en gezondheid binnen uw bedrijf. Zorg goed voor uw werknemers deze zijn de motor achter uw bedrijf
Home » Diensten » Safety » Risico Inventarisatie en – Evaluatie (RI&E) en Plan van Aanpak (PvA)

Als werkgever weet u hoe waardevol medewerkers zijn voor het succes van uw bedrijf. Maar, wist u ook dat u wettelijk verplicht bent om een arbobeleid te hebben en dat een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) hiervoor de basis is?

Wat is een RI&E?

In de RI&E brengt u alle arbeidsrisico’s binnen uw bedrijf of organisatie in kaart. Vervolgens maakt u een plan van aanpak voor het beheersen van deze risico’s. Het doel van de RI&E is om gezondheidsklachten en ongevallen te voorkomen. Dit is van belang voor uw bedrijf en uw medewerkers. Het leidt namelijk niet alleen tot minder ziekteverzuim, maar bevordert ook het werkplezier en de productiviteit.

Toetsing door deskundige

Het is gebruikelijk en ook sterk aan te raden dat de kerndeskundige ook een bezoek aan het bedrijf brengt. Voor elk specifiek domein dient een deskundige de RIE te toetsen

Onvolledig wat dan?

Het komt voor dat de RI&E onvolledig is en dat er aanvullende zaken moeten worden aangeleverd en/-of nog moeten worden uitgevoerd. De tekortkomingen worden dan ook opgenomen in het toetsrapport zodat u precies weet wat u nog moet doen.

Andere services voor jou!

Op basis van wat je nu bekijkt, verwachten wij dat je de volgende berichten ook interessant zult vinden.